Geraint Thomas legt uit waarom hij paste voor aanbieding van team Greg Van Avermaet: "6 jaar geleden had ik het wél gedaan"

Redactie
| 0 reacties
Geraint Thomas legt uit waarom hij paste voor aanbieding van team Greg Van Avermaet: "6 jaar geleden had ik het wél gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn overwinning in de Tour van vorig jaar was er natuurlijk heel wat interesse in Geraint Thomas, maar de Welshman besloot om Team Sky trouw te blijven. Thomas kon nochtans enige kopman worden bij de ploeg van Greg Van Avermaet.

Bij Sky moet Thomas het kopmanschap in de Tour delen met Chris Froome. De winnaar van de Tour had nochtans een aanbieding van CCC Team op zak. "Het was geen gemakkelijke beslissing", bekent 'G' in Het Nieuwsblad. "CCC is een goed team. En mocht ik zes jaar jonger geweest zijn, ik zou het wel gedaan hebben."

"Maar ik heb nog maar drie jaar om opnieuw een grote ronde te winnen en ben het intussen zo gewoon bij Sky. Ik ken hier alles, en het werkt voor mij. Waarom dat allemaal op het spel zetten voor een nieuw team? Het risico was te groot."

Einde Sky

Sky stopt eind dit jaar met sponsoring van de wielerploeg. Maar daar is Thomas voorlopig nog niet mee bezig. "Nee. Ik ben vooral bezig met mezelf, mijn trainingen, mijn wedstrijden … Ik wil natuurlijk wel dat het team samenblijft. Daarom heb ik ook bijgetekend. We zijn al zo lang samen, het zou doodzonde zijn als het plots ophield. Maar ik kan moeilijk zelf geld bij mekaar zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties