Laurens De Vreese bood zich destijds wel op een heel erg bijzondere manier aan bij Astana

Redactie
| 0 reacties
Laurens De Vreese bood zich destijds wel op een heel erg bijzondere manier aan bij Astana
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Vreese is aan zijn vijfde seizoen bij Astana bezig en is dus een van de gevestigde waarden in de ploeg van Alexandre Vinokourov. Ondertussen spreekt De Vreese zelfs ook al een mondje Russisch, al vertelde hij ook openlijk over de manier waarop hij bij Astana terechtkwam.

De Vreese spreekt ondertussen al enkele woorden Russisch. "Het is best moeilijk, zeker de klanken en de uitspraken", vertelt De Vreese bij Taxi Ruben. "En ik ben ook niet de verstandigste. Mijn voicemail is ook in het Russisch. Wat ik zeg? Dat Laurens De Vreese een gevaarlijke man is", lacht hij. 

Zichzelf aangeboden

De Oost-Vlaming is aan zijn vijfde seizoen bij Astana bezig. Destijds maakte hij de overstap van Topsport Vlaanderen, al kwam die overstap er toch op een bijzondere manier. "Er was de Tourproloog in Nice en ik ben met mijn vrouw naar daar gereden met het plan om te solliciteren bij Astana. Ik had wel geen pasje, dus ik heb een hele dag moeten zoeken om tot bij de ploegbus te geraken."

"Vino was net gaan eten met Merckx, maar dokter De Maeseneer kon toch een afspraak voor mij regelen. Toen hij aankwam, nam hij mij meteen mee naar het hotel. Daar zat ik dan in een busje zonder stickers, omringd door Russen. Die dag was het nog niet meteen in kannen en kruiken, maar het was wel het begin", besluit De Vreese. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties