Lotto Soudal maakt line-up voor Parijs-Nice bekend: "Vol voor een ritzege gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal maakt line-up voor Parijs-Nice bekend: "Vol voor een ritzege gaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag gaat Parijs-Nice van start. Lotto Soudal maakte vandaag bekend welke 7 renners de ploeg vertegenwoordigen in de 'Koers naar de Zon'. Het grote doel is een ritzege behalen met Caleb Ewan.

Tim Wellens blonk vorig jaar uit nog in het algemene klassement van Parijs-Nice, maar kiest dit jaar voor de Tirreno-Adriatico. "Tim opteerde voor de Tirreno omdat de Col de Turini hem iets te lastig lijkt in functie van een goede eindnotering", legt ploegleider Herman Frison uit. "Op die manier hebben we bewust gekozen om dit jaar niet voor het algemeen klassement, maar vol voor een ritzege te gaan."

Milaan-Sanremo als eerste doel

En dan is het dus vooral uitkijken naar sprinter Caleb Ewan. "Voor de Australiër wordt het de ultieme voorbereiding richting Milaan-Sanremo, het eerste grote doel van zijn seizoen. Caleb komt voor de eerste keer aan de start van Parijs-Nice."

"In het verleden reed hij vaak de Tirreno, maar omdat er toch minstens drie sprintetappes zijn, kozen we ervoor om hem te laten debuteren in de Franse rittenkoers. Caleb Ewan is een renner die vooral in een goede positie moet worden afgezet. Met Nikolas Maes, Roger Kluge en Jasper De Buyst hebben we daar uitstekende renners voor."

De slotritten zijn lastiger en dan zullen de aanvallers kansen krijgen. "Tijdens de laatste drie etappes zijn de vrijbuiters binnen onze selectie zoals Thomas De Gendt  en Maxime Monfort aan zet, maar ik denk zeker ook aan Adam Hansen. Zij moeten proberen meegaan in een ontsnapping om op die manier kans te maken op een ritoverwinning", besluit Frison. 

De selectie van Lotto Soudal voor Parijs-Nice: Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Adam Hansen, Roger Kluge, Nikolas Maes en Maxime Monfort

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties