Puck Moonen vecht tegen kritiek: "Het is vervelend als mensen denken dat je dit doet voor de aandacht en niet voor de sport"
Redactie
| 19 reacties

Puck Moonen vecht tegen de kritiek en wil naast Instagram ook op de weg scoren

Puck Moonen vecht tegen kritiek: "Het is vervelend als mensen denken dat je dit doet voor de aandacht en niet voor de sport"
Foto: © photonews

Puck Moonen is dé wielerbabe bij uitstek. De Nederlandse vriendin van Eli Iserbyt scoort voorlopig meer op Instagram dan op de fiets. Al hoopt Moonen daar in de toekomst verandering in te brengen.

Moonen scheert bij haar team Lotto Soudal voorlopig nog geen hoge toppen qua sportieve prestaties, maar heeft het voorlopig vooral van haar looks. Maar de kritiek dat ze meer model dan wielrenster is, beantwoordt ze zo. "De mensen die zich dat afvragen mogen gerust een keertje mee gaan trainen. Dan ben ik benieuwd of ze het langer dan vijf minuten volhouden", klinkt het in BN De Stem

Maar de Nederlandse gaat wel regelmatig op de foto met heel veel (mannelijke) fans. "De sponsor van de ploeg is ook blij met alle aandacht. Soms ga ik voor een sponsor met een groepje mannen fietsen. De eerste tien minuten gaat dat met veel bombarie en show. Daarna hoor je ze meestal niet meer zo."

Instagram en bikinifoto's

Geen enkele Nederlandse atlete heeft meer volgers dan Moonen op Instagram. Het bezorgt haar ook kopzorgen. "Lastig om te laten zien wat je eigenlijk in je mars hebt. Het is vervelend als mensen denken dat je dit doet voor de aandacht en niet voor de sport. Ik weet wel dat ik nu nog geen topper ben. Maar ik werk er wel heel hard voor."

Natuurlijk scoren bikinifoto's beter op Instagram. "Maar dat wil niet zeggen dat ik meer bikinifoto's ga posten. Foto's moeten een beetje in de lijn zijn van waarmee ik bezig ben. En dat is vooral fietsen", zegt ze. "Suzanne Schulting (Nederlandse shorttrackster, red.) plaatst meer blotere foto's dan ik. Die gaat er wel komen zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties