Tom Boonen voorspelt moeilijk voorjaar voor Van Aert: "Wout heeft de slechtst mogelijke voorbereiding gehad die je kan inbeelden"

Redactie
| 19 reacties
Tom Boonen voorspelt moeilijk voorjaar voor Van Aert: "Wout heeft de slechtst mogelijke voorbereiding gehad die je kan inbeelden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met enkele knappe resultaten gaf Wout Van Aert vorig jaar zijn visitekaartje af in het voorjaar. De lat ligt vanzelfsprekend dit seizoen hoger en er rust heel wat meer druk op de schouders van de renner van Jumbo-Visma. Al is Tom Boonen erg voorzichtig.

Er is een enorm verwachtingspatroon gecreëerd na het sterke voorjaar van Wout Van Aert in 2018. "In het tweede jaar is er altijd meer druk dan in het eerste jaar", bevestigt Tom Boonen in Extra Time Koers

Natuurlijk heeft Van Aert enkele moeilijke maanden achter de rug. Enerzijds waren er de problemen met zijn ex-werkgever, anderzijds bracht de winter niet wat hij gehoopt had.

'Slechtst mogelijke voorbereiding'

"Hij heeft de slechtst mogelijke voorbereiding gehad die je kan inbeelden. Ik doe mijn petje af als hij enkele uitslagen rijdt in het voorjaar, want dat zal niet gemakkelijk zijn", zegt de ex-winnaar van de Ronde en Roubaix. 

"Maar ik denk wel dat Wout goed is", vervolgt Boonen. "Het was ook een andere Omloop dan vorig jaar. Vorig jaar was er veel tegenwind, maar nu was het echt koers. Dat verschil voel je wel. Dat heeft Wout wellicht ook cash betaald in de laatste 30 of 40 kilometer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties