Tourwinnaar van 2018 maakt zich geen zorgen: "Alsof ze zitten te wachten tot ik faal"

Redactie
| 0 reacties
Tourwinnaar van 2018 maakt zich geen zorgen: "Alsof ze zitten te wachten tot ik faal"
Foto: © photonews

Geraint Thomas staat zaterdag aan de start van de Strade Bianche. Of hij daar ambitieus is? Moeilijk te zeggen. In zijn eerste rittenkoers van het seizoen kon de winnaar van de Tour van vorig jaar nog niet overtuigen.

44e in de Ronde van Valencia. Je zou meer verwachten van een Tourwinnaar. "Ik had er niet meer van verwacht", vertelt Thomas in gesprek met Het Nieuwsblad. "Na de Tour of Britain heb ik zeven weken niet op de fiets gezeten. Mijn langste break ooit. Ik had weliswaar flink wat werk verzet in december en januari, maar het waren vooral ­lange uren op de fiets. Dan kan je niet meer verwachten van je eerste wedstrijd."

"Maar ik maak me geen zorgen. Ik merk wel dat ik na mijn Tourzege veel meer op de vingers wordt gekeken. 'Heb je dat gezien? Hij wordt pas negentigste in een rit in ­Valencia.' Alsof ze zitten te wachten tot ik faal. Ze doen maar. Het ene oor in, het andere weer uit, zeggen we in Wales. Als het al tot bij mij geraakt. Ik hou vast aan mijn plan, mijn training, mijn denkwijze … Mijn eigen kleine bubbel."

Gewicht

Voorlopig zit 'G' ook nog bijlange niet aan zijn competitiegewicht. "Zowel in oktober als november heb ik weleens gedacht dat ik stilaan weer moest beginnen te fietsen. Dave Brailsford was het mij in september in de Tour of Britain al komen zeggen: 'Doe toch maar niet te gek, G'. In oktober heeft hij dat nog eens herhaald."

"Maar al bij al was er altijd een goede balans. In de Tour woog ik een goede 68 kilo, bij de start van de Ronde van Valencia was het rond de 72. Dat is niet overdreven. Ik ben al veel zwaarder geweest", besluit Thomas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties