Belgische spurter wil scoren in eigen land: "Zeker op podium mikken"

Belgische spurter wil scoren in eigen land: "Zeker op podium mikken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is zondag lang niet alleen de start van Parijs-Nice. Ook in eigen land staat er een koers op het programma die de nodige aandacht verdient: de GP Jean-Pierre Monseré. Kenny Dehaes trekt er na zijn derde plaats van vorig jaar naartoe met hoge ambities.

In de eerste maanden van 2019 heeft de renner van Wallonie-Bruxelles zich al proberen te tonen. "In de tweede rit van de Ster van Bessèges werd ik zevende, maar als Bonifazio me niet in de dranghekken gereden had, stond ik zeker op het podium. De massaspurt in de openingsrit van de Ronde van Oman was gekkenwerk, maar zonder kwak van Bouhanni spurtte ik naar een topvijfplaats."

De hele ploeg is sinds het begin van het seizoen goed bezig 

Dehaes blikt op de site van zijn ploeg ook al vooruit. "Nu komt er een reeks wedstrijden aan waarin de ploeg en ikzelf resultaten kunnen en moeten behalen. De hele ploeg is al sinds het begin van het seizoen goed bezig.  Er heerst een andere mentaliteit dan vorig jaar. Iedereen gaat ervoor. Ik heb er dan ook vertrouwen in."

Hij weet alleszins wat van de wedstrijd van zondag te verwachten. "Als we van tegenslag gespaard blijven, moeten we in de GP Monseré zeker op het podium mikken. Het parcours is niet lastig, maar de voorspelde wind en regen zullen de wedstrijd hard maken. We moeten maken dat we in de eerste waaier zitten en op het einde zullen de sterkste renners dan wel naar voren komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties