Dé renster van het moment schudt schitterende solo uit haar benen in Strade Bianche

Dé renster van het moment schudt schitterende solo uit haar benen in Strade Bianche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nederland had verschillende kandidaat-winnaressen voor de vrouweneditie van Strade Bianche en één van hen heeft het ook waar gemaakt. Annemiek van Vleuten is ontegensprekelijk de beste renster van het moment. Met een schitterende demarrage schudde ze al haar tegenstandsters van zich af.

Met Perini, Longyka, Eric en Sanguinetti kregen we vier kopvrouwen in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Onder impuls van Sunweb werden de vier op de tweede grindstrook van de dag al teruggegrepen. De ploeg van Lucinda Brand bleef zo'n tempo onderhouden dat verdere versnellingen even uitbleven.

Amanda Spratt, de zevende van vorig jaar, zag haar kansen verloren gaan door een val. Het bleef er stevig aan toegaan in de koers waardoor het peloton fel uitgedund werd. Een paar keer kon er een groepje wegrijden - ook de Belgische Julie Van De Velde waagde zich aan een aanval -, maar telkens volgde er al snel een hergroepering.

ALLES SPAT UITEEN IN FINALE

Tot in de finale alles uiteen spatte. Van der Breggen, Blaak, Vos, Langvad en Niewiadoma gooiden de knuppel in het hoenderhok. Op de laatste oplopende grindstrook ging Van Vleuten serieus aan de boom schudden en op haar fenomenale demarrage had niemand een antwoord.

ULTIEME VERSNELLING VAN VLEUTEN

Meter per meter reed de wereldkampioene tijdrijden verder weg. Haar voorsprong liep op richting de veertig seconden. Ook op de laatste steile stroken kreeg ze de pedalen goed rond: op haar overwinning viel niets af te dingen. Langvad werd nog tweede en ook Niewiadoma mocht nog mee op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties