Komt de verrassing straks van Geraint Thomas? "Denk niet dat ik al de vorm heb, maar..."

Komt de verrassing straks van Geraint Thomas? "Denk niet dat ik al de vorm heb, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als je de erelijst van de Strade Bianche overloopt, komt je enkel namen van straffe renners tegen. Benoot, Kwiatkowski, Cancellara, Stybar, Gilbert... Wie weet komt daar straks de naam van de Tourwinnaar bij. Want ook Geraint Thomas heeft zich aan de start van de Strade gemeld.

"Strade Bianche is een geweldige wedstrijd", zegt Thomas in een persbericht vooraf. "Het is al een icoon. Hoewel de koers slechts een tiental jaren bestaat, heeft het al veel aanzien. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om weer in Italië te koersen. Hier begon mijn profcarrière", weet de Welshman nog.

Doet hij straks dan ook meteen mee voor de prijzen? "Ik denk niet dat ik al de vorm heb om te winnen, maar in de wielersport weet je nooit. Ik wil mij graag laten zien tijdens de koers, goed samen rijden met de ploegmaats en zien wat we kunnen doen. Ik leg mezelf geen druk op."

In Tirreno-Adriatico zal ik wel al beter zijn 

Thomas is immers nog volop bezig om op te bouwen. "Het is een goede wedstrijd in aanloop naar een nieuwe traingsstage in Tenerife. Hopelijk is mijn vorm nadien nog een stukje beter en kan ik dan weer meedoen voor de podiumplaatsen. In Tirreno-Adriatico zal ik wel al beter zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties