Mathieu van der Poel weet echt niet wat te verwachten: "Mijn langste wedstrijd is 230 kilometer, de Ronde is 260 kilometer..."

Redactie
| 21 reacties
Mathieu van der Poel weet echt niet wat te verwachten: "Mijn langste wedstrijd is 230 kilometer, de Ronde is 260 kilometer..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel bereidt zich voor op het eerste klassieke voorjaar dat hij tegemoet gaat. Al weet hij ook nog niet goed wat te verwachten.

Mathieu van der Poel zit momenteel in de Spaanse zon zich klaar te stomen voor de Vlaamse klassiekers. "Ik heb het nog nooit gedaan", vertelt Van der Poel in HNB. "Ik weet totaal niet wat ik straks mag verwachten. Écht niet. De Ronde is straks 260 kilometer. Tot dusver is mijn langste wedstrijd ooit het EK vorig zomer: 230 kilometer."

Anders trainen

Vooral het gewijzigde trainingsritme tegenover de winter is aanpassen voor de Nederlander. Woensdag trainde hij meer dan zes uur, donderdag meer dan vier uur. "Best vervelend. Ik moet er mij vooraf echt op instellen", zegt Van der Poel. 

En bovendien mag hij de gashendel op training niet altijd helemaal induwen. "Maar het moét", lacht Van der Poel. "Ik heb geleerd dat ik het soms wat kalmer aan moet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties