Remco Evenepoel op stage naar Tenerife: "Hij zal er klaar voor zijn, daar twijfel ik geen seconde aan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Remco Evenepoel op stage naar Tenerife: "Hij zal er klaar voor zijn, daar twijfel ik geen seconde aan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel ondervindt nog weinig hinder na zijn valpartij in de UAE Tour. Het toptalent van Deceuninck-Quick.Step trekt vandaag naar Tenerife voor een stage van een week.

Evenepoel kon in de UAE Tour een motard niet meer ontwijken en moest afstappen. "Het was de juiste beslissing van de dokters om hem uit koers te nemen", aldus ploegleider Klaas Lodewyck in HLN. "Gelukkig bleef de lichamelijke schade beperkt tot enkele schaafwonden en die paar diepere wondjes op de rechterarm. Waardoor alles snel in gunstige richting evolueerde en hij opnieuw supergoed aan het trainen is."

De komende week gaat de 19-jarige Vlaams-Brabander trainen op en rond de vulkaan Pico del Teide, tegenwoordig een vaste waarde in de winterperiode bij heel wat renners. Op grote hoogte zal Evenepoel (nog) niet slapen.. "Dat is toekomstmuziek", zegt zijn ploegleider. "Aangezien hij geen rittenkoersen van meer dan tien dagen of een grote ronde voor de boeg heeft, zien we het nut er voorlopig niet van in."

'Niets forceren'

"Op zijn jonge leeftijd moet hij nog niets forceren. Belangrijk is dat hij in goed weer en zachte temperaturen zijn ding kan doen."

Na zijn stage rijdt Evenepoel zijn eerste profkoers in België: eerst Nokere Koerse op 20 maart en twee dagen later de Bredene-Koksijde Classic. "Hij zal er klaar voor zijn, daar twijfel ik geen seconde aan. Goed dat hij die twee wedstrijden meepikt. Het wordt een prima leerschool. Ook al liggen zijn échte doelen verder, in de Ronde van Turkije en de Ronde van Romandië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties