Strade-organisator doet oproep aan UCI: "Het moet een prioriteit zijn voor iedereen"

Strade-organisator doet oproep aan UCI: "Het moet een prioriteit zijn voor iedereen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vrouwen hebben hun editie van de Strade Bianche inmiddels al gereden en ze hebben er een prachtige koers van gemaakt. Het is wel zo dat het prijzengeld nog altijd slechts een peulenschil is in vergelijking met wat de mannen kunnen verdienen. Dat geeft organisator Mauro Vegni ook toe.

De man die ook de Giro organiseert, ziet evenwel progressie. "Het klopt dat er nog veel verschil op zit in het prijzengeld van de Strade Bianche, maar het is al veel beter dan het vroeger was. We hebben het prijzengeld voor vrouwen verdubbeld en bieden zo de bedragen die de UCI had voorgesteld", zegt Vegni aan Cyclingnews.

GOEDE ORGANISCHE GROEI

De Italiaan zit geregeld rond de tafel met mensen van de UCI, maar mist nog de wil om de vrouwenkoers op dezelfde hoogte te brengen dan de mannen. "We kunnen enkel hopen dat er een goede organische groei komt in het dameswielrennen. Vele vrouwenploegen worden gesteund door merken van de sport zelf of door, maar het potentieel om bepaalde commerciële merken aan te trekken is enorm."

Maar... "Toch zie ik dat nog niet gebeuren in het dameswielrennen. We kunnen allemaal meer doen, maar het moet een prioriteit zijn voor iedereen. Niet eenmalig iets doen of enkel voor de vitrine. We hebben tijd nodig en een serieus plan voor de ontwikkeling, anders zal het niet gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties