Thomas blikt vooruit naar nieuw duel met Froome: "Dat zou een ramp zijn"

Thomas blikt vooruit naar nieuw duel met Froome: "Dat zou een ramp zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is ferm aan zijn mouw getrokken om hem aan de start van de Giro te krijgen, maar Geraint Thomas heeft halsstarrig geweigerd. Hij zet immers alles op een tweede opeenvolgende Tourzege. Dan moet hij het wellicht opnieuw opnemen tegen zijn ploegmaat Christopher Froome.

Thomas voorziet ook deze keer geen problemen. "We gaan mekaar gewoon behandelen zoals we vorig jaar gedaan hebben", zegt de Welshman aan Cyclingnews. "We gaan open en eerlijk zijn met mekaar. Zolang één van ons maar wint, dat is het doel. Als we tegen mekaar gaan koersen en iemand anders wint, terwijl één van ons had kunnen winnen, dat zou een ramp zijn."

TITELVERDEDIGER

Het is wel opvallend dat de focus van Thomas wat de grote ronden betreft enkel en alleen bij de Tour blijft liggen. "Ik wilde honderd procent voor de Tour gaan omdat ik titelverdediger ben. Misschien als ik vorig jaar tweede of derde was geweest, had ik wel de Giro gedaan. Nu wou ik de Tour doen aan honderd procent."

Beetje bij beetje is de Tourwinnaar van 2018 aan het werken aan zijn conditie. "Ik ben nog altijd progressie aan het maken. Ik voel mij al een heel stuk beter dan in Valencia. Tegelijkertijd voel ik dat ik nog niet klaar ben om te winnen. Ik wil mij amuseren en mijn teammaats helpen waar ik kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties