Van Avermaet over auto's en horloges: "Als ik twijfel over een dure aankoop, denk ik altijd: Greg, heb je dat echt nodig?"
Redactie
| 6 reacties

Greg Van Avermaet zijn meest extravagante aankoop is een horloge

Van Avermaet over auto's en horloges: "Als ik twijfel over een dure aankoop, denk ik altijd: Greg, heb je dat echt nodig?"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet verdient al enkele jaren goed zijn boterham als wielrenner, toch zal hij zeker niet te zot doen wat zijn uitgaven betreft. Een duur horloge en een mooie Range Rover, meer hoeft het niet te zijn voor de Waaslander.

"Mocht ik nu graag een Porsche willen, dan zou ik er een kopen", vertelt Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Maar als ik twijfel over een dure aankoop, denk ik altijd: Greg, heb je dat echt nodig? Word je daar gelukkiger van? Meestal ben ik achteraf blij als ik het niet gedaan heb."

Het is ook niet dat Van Avermaet als een pater leeft. "Gierig ben ik ook niet. Ik rij niet met een Porsche, maar met een Range Rover Sport, wat op zich ook een dure auto is. Maar als dat nu morgen weer een gewone auto zou zijn, echt geen probleem. We hebben thuis ook een Peugeot Partner en daar zit ik vaker in dan in de Range Rover."

"Mijn ma vraagt dat vaak: Greg, waarom ben je niet met je andere auto? Maar die Peugeot rijdt ook goed, mijn fiets kan erin en Fleur mag er in kruimelen", lacht de CCC-renner. 

Duur horloge rond de pols

De meest extravagante aankoop van Van Avermaet was een horloge. "5.000 euro. Ja, daar heb je een schoon horloge voor, maar ik heb het wel gekocht van de sponsor (Tag Heuer, red.). Achteraf denk ik dan: Dat moest nu ook weer niet. Maar een groot huis en een chique horloge, daar kan ik wel geld aan uitgeven."

"Aan reizen ook, daar laat ik mij ook niet in kennen. Een week ertussenuit na een zwaar seizoen, dan mag het iets meer zijn. Ik doe mezelf niets tekort, probeer van het leven te genieten, maar ik wil de dochter later toch ook iets meegeven. We verdienen mooi geld, maar multimiljonair ben ik ook niet", besluit Van Avermaet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
21/10/2020 Driedaagse van Brugge-De Panne
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties