Wout Van Aert wil nog meer aanvallen: "Afgelopen winter vaak gezegd dat ik mezelf niet herkende toen ik voor de spiegel stond"

Redactie
| 31 reacties
Wout Van Aert wil nog meer aanvallen: "Afgelopen winter vaak gezegd dat ik mezelf niet herkende toen ik voor de spiegel stond"
Foto: © photonews

Vorig jaar beleefde Wout Van Aert zijn grote doorbraak op de weg in de Strade Bianche. Vandaag keert hij terug naar de mythische grindwegen in het Italiaanse Toscane en probeert hij al het goede van vorig jaar te bevestigen.

Tom Boonen liet eerder al weten dat hij het verrassend zou vinden als Van Aert enkele goede resultaten rijdt dit voorjaar. "Ik voel me op zich wel goed", vertelt hij in HLN. "Het was een zware winter, maar ik heb na het WK echt heel veel goesting gekregen. Ik heb niet het gevoel dat het nog een lastige anderhalve maand gaat worden. Het voelt een beetje verlossend eigenlijk..."

"Ik had in het crossseizoen bij momenten ook een goed gevoel, maar toen botste ik toch telkens op een bepaalde muur. Het enige wat ik zeg, is dat ik heel blij zal zijn als ik dit voorjaar wat meer in de aanval kan gaan. Vorig jaar moest ik vaak aanklampen, ik zou graag wat meer overschot hebben nu", vervolgt Van Aert. 

"Ik wil mijn klassiekers beoordelen op de mate waarin ik mee de koers heb kunnen maken in de finale, niet op basis van de resultaten. Het doel is dus om dit jaar meer koersen te rijden zoals de Strade vorig jaar. Maar ook zonder kan het voorjaar geslaagd zijn. Kijk naar Oliver Naesen vorig jaar: die was heel goed, maar heeft zo veel pech gehad dat hij het nooit heeft kunnen tonen."

Gewicht kwijt

Bovendien oogt Van Aert ook wat scherper dan afgelopen maanden. "Ik ben wel wat magerder dan in de winter", geeft hij toe. "Ik heb niks speciaals gedaan, maar op de ploegstage in Girona ging het opeens vanzelf. Daar was ik echt op mijn gemak."

"Ik heb het deze winter vaak gezegd tegen Sarah als ik voor de spiegel stond: 'Ik herken mezelf niet.' Ik zag er opgeblazen uit, door vocht op te houden. Ik ben honderd procent zeker dat dat door de stress kwam", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties