Geen nieuwe zege voor Deceuninck-Quick.Step, maar... "Dit geeft moed voor de komende ritten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Geen nieuwe zege voor Deceuninck-Quick.Step, maar... "Dit geeft moed voor de komende ritten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen nieuwe overwinning Deceuninck-Quick.Step in de openingsrit van Parijs-Nice. De blauwe formatie van Patrick Lefevere toonde zich wel bijzonder actief, maar kwam niet verder dan een derde plek voor Fabio Jakobsen.

Tijdens de waaiervorming toonden de mannen van Deceuninck-Quick.Step zich erg actief. Philippe Gilbert probeerde het met een ultieme uitval, waarna Fabio Jakobsen naar de derde plek sprintte. Achter winnaar Dylan Groenewegen en nummer twee Caleb Ewan. 

Nerveus gekoerst

Ploegleider Tom Steels, zelf ex-ritwinnaar in de 'Koers naar de Zon', zag dat het een moeilijke dag was. "Het was een zware rit. Alle renners waren vanaf de start erg nerveus door de wind", aldus Steels. "Je zag sommige renners met moeite op de fiets blijven. Enkele van onze renners hadden pech, maar toonden karakter en konden nog terug keren in de eerste groep."

"Phil zag zijn kans in de finale en viel aan. De weg was niet in zijn voordeel, maar je weet het nooit na zo`n rit. Fabio kreeg hulp van Sabatini en eindigde keurig als derde. Dat geeft goede moed voor de komende ritten, vooral omdat hij door ziekte even langs de lijn stond na Algarve. We kunnen dus tevreden zijn over de rit", besluit Steels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties