Greg Van Avermaet aan de leiding in gloednieuwe World Tour-ranking
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 2 reacties

Greg Van Avermaet (CCC) aan de leiding in gloednieuwe World Tour-ranking

Greg Van Avermaet aan de leiding in gloednieuwe World Tour-ranking
Foto: © photonews

Vernieuwing bij de UCI: de World Tour-ranking heeft voortaan een klassement voor eendags- en ronderenners. Onze landgenoot Greg Van Avermaet neemt de leiding in de ranking van de eendagsrenners.

Voor de eerste klassementen keek de internationale wielerunie terug op de uitslagen van afgelopen jaar. En wat blijkt: de Belgen scoren wel heel goed in die nieuwe ranking. Van Avermaet neemt de kop, Jasper Stuyven en Oliver Naesen vinden we terug op plaatsen drie en vier. Michael Matthews staat op plaatsje twee, Peter Sagan vijfde. 

Bij de ronderenners is Simon Yates de primus. Op de tweede plaats staat Tour-winnaar Geraint Thomas, Primoz Roglic vervolledigt het podium. Geen verrassing: in dit klassement scoort België een pak minder goed. Tim Wellens is de eerste landgenoot op plaats achttien.

België boven

Wereldschokkend nieuws in het ploegenklassement: daar neemt Deceuninck-Quick.Step de leiding. Het zal allicht niemand verbazen. En volgens de nieuwe ranking mogen we ons nog steeds het beste wielerland ter wereld noemen, voor Frankrijk en Italië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties