Greg Van Avermaet aan de leiding in gloednieuwe World Tour-ranking

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 2 reacties
Greg Van Avermaet aan de leiding in gloednieuwe World Tour-ranking
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vernieuwing bij de UCI: de World Tour-ranking heeft voortaan een klassement voor eendags- en ronderenners. Onze landgenoot Greg Van Avermaet neemt de leiding in de ranking van de eendagsrenners.

Voor de eerste klassementen keek de internationale wielerunie terug op de uitslagen van afgelopen jaar. En wat blijkt: de Belgen scoren wel heel goed in die nieuwe ranking. Van Avermaet neemt de kop, Jasper Stuyven en Oliver Naesen vinden we terug op plaatsen drie en vier. Michael Matthews staat op plaatsje twee, Peter Sagan vijfde. 

Bij de ronderenners is Simon Yates de primus. Op de tweede plaats staat Tour-winnaar Geraint Thomas, Primoz Roglic vervolledigt het podium. Geen verrassing: in dit klassement scoort België een pak minder goed. Tim Wellens is de eerste landgenoot op plaats achttien.

België boven

Wereldschokkend nieuws in het ploegenklassement: daar neemt Deceuninck-Quick.Step de leiding. Het zal allicht niemand verbazen. En volgens de nieuwe ranking mogen we ons nog steeds het beste wielerland ter wereld noemen, voor Frankrijk en Italië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties