Groenewegen puft nog na: "De wind maakte het enorm lastig"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 2 reacties
Groenewegen puft nog na: "De wind maakte het enorm lastig"
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft meteen raak geschoten in de eerste etappe van de Koers naar de Zon. Of is het de koers met de smikkel in de wind?

In de eerste etappe speelde de wind een grote rol, het peloton scheurde in stukken en brokken uit elkaar. Uiteindelijk maakte Groenewegen zijn favorietenrol waar: de Nederlander hield nipt de Australische pocketsprinter Caleb Ewan (Lotto Soudal) af. 

Voor Groenewegen was het wel afzien. "Het was een heel zware dag. De wind speelde een erg belangrijke rol en het was serieus harken op bepaalde punten. Ik ben dat gewoon van in Nederland maar het is nu niet zo dat ik er van genoten heb", lachte Groenewegen achteraf. 

Winnen is winnen

Het verschil met Ewan was erg klein. "Winnen is winnen, of het nu met een millimeter of met vijf fietslengtes is: dat maakt allemaal niets uit. Het was in de laatste rechte lijn heel moeilijk om de kop te pakken. Ik wist meteen dat de zege voor mij was, het team heeft fantastisch werk geleverd. Het was een echte topdag", besluit de eerste gele trui van Parijs-Nice 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties