Nét niet voor Lotto Soudal: Dylan Groenewegen wint de openingsrit in Parijs-Nice na waaieretappe
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Dylan Groenewegen is Caleb Ewan te snel af in de openingsrit van Parijs-Nice

Nét niet voor Lotto Soudal: Dylan Groenewegen wint de openingsrit in Parijs-Nice na waaieretappe
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft zijn favorietenstatus als sprinter meteen waargemaakt in Parijs-Nice. De Nederlander van Jumbo-Visma won de eerste rit nipt voor Caleb Ewan (Lotto Soudal) en is meteen de eerste leider in de 'Koers naar de Zon'.

De eerste rit in Parijs-Nice bedroeg 'slechts' 138 kilometer, maar in tegenstelling tot wat velen verwacht hadden werd het een rit waarin meteen slachtoffers werden gemaakt. Met dank aan de wind en de waaiervorming. 

Drie vluchters, met daarbij oudgediende Gaudin, trok in de aanval. De sprintersploegen lieten de voorsprong echter nooit groter dan drie minuten worden. Mede dankzij de wind werd het een nerveuze strijd in het peloton. Michael Matthews was één van de grootste slachtoffers en moest de wedstrijd reeds op dag één verlaten, Marcel Kittel en Mark Cavendish raakten achterop en zouden nooit meedoen voor winst. 

Jumbo-Visma vol voor Groenewegen

Zelfs de meesters van de waaiervorming, Deceuninck-Quick.Step, kwamen in de problemen. Het duurde tot in volle finale voor speerpunt Fabio Jakobsen opnieuw voorin kon postvatten. De gele brigade van Jumbo-Visma kwam in de slotkilometers met liefst zes renners op kop. 

Philippe Gilbert probeerde het nog met een late uitval, maar zonder succes. In de sprint kwam Groenewegen op het juist moment op kop, met in het wiel Caleb Ewan. De Australiër van Lotto Soudal kwam nog naast de Amsterdammer, maar die gooide zijn voorwiel enkele centimeters eerder over de streep. Jakobsen vervolledigde het podium. Groenewegen is meteen ook de eerste leider in Parijs-Nice. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties