Nummer twee van Strade Bianche met dubbel gevoel: "Alles aan gedaan, maar Alaphilippe kon meer energie sparen voor finale"
Redactie
| 4 reacties

Jakob Fuglsang is best tevreden met een tweede plek in Strade Bianche

Nummer twee van Strade Bianche met dubbel gevoel: "Alles aan gedaan, maar Alaphilippe kon meer energie sparen voor finale"
Foto: © photonews

De Strade Bianche draaide in de slotkilometer uit op een tweestrijd tussen Jakob Fuglsang en Julian Alaphilippe. De Deen van Astana had echter geen antwoord op de straffe versnelling van Alaphilippe in het absolute slot.

De vorm is duidelijk al vroeg op het seizoen goed bij Fuglsang. "Ik voelde me erg sterk vandaag en ik heb er alles aan gedaan om te winnen", vertelde Fuglsang. "Maar op het einde pakte Alaphilippe uit met een snedige counteraanval."

"Natuurlijk wilde ik deze wedstrijd graag winnen, maar ik mag blij zijn met de manier waarop ik heb gekoerst. Het team was erg sterk en ik kwam samen met Alexey Lutsenko in een select groepje terecht. Ik wist dat ik iets moest proberen, dus viel ik aan. Wout en Julian waren de enigen die konden volgen."

Jacht op de koplopers

Al was het volgens Fuglsang in het nadeel dat er weinig druk op de drie koplopers werd gezet. "Het was in mijn voordeel geweest als er meer gejaagd werd, want zo kon Alaphilippe meer energie sparen voor de finale. Ik heb er alles aan gedaan vandaag, dus ik kan tevreden zijn met de tweede plek. Met deze benen zal ik de komende wedstrijden wel een keer kunnen winnen", besluit de Astana-Deen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties