Ook Omloop van de Westhoek volgt het voorbeeld van GP Monseré

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Ook Omloop van de Westhoek volgt het voorbeeld van GP Monseré
Foto: © photonews

België is in de ban van een hels stormweertje met zware rukwinden. Na de GP Monseré werd er ook beslist om de vrouwenwedstrijd Omloop van de Westhoek niet te laten doorgaan.

Net als de GP Monseré gaat ook de vrouwenkoers Omloop van de Westhoek - ook wel de Memorial Stive Vermaut genoemd - niet door. Dat hebben de organisatoren na overleg met de ordediensten en de UCI beslist. 

"Onze start was voorzien om 14u00", aldus organisator Rik Goethals. "We namen al verschillende voorzorgsmaatregelen zoals het verwijderen van publiciteitsborden en spandoeken langs het parcours. De weersomstandigheden zijn echter van die aard dat veilig koersen niet kan gegarandeerd worden. Daarom beslisten wij de wedstrijd meteen af te gelasten."

“Er liggen op het parcours enkele ontwortelde bomen. Er liggen ook dakpannen en takken op de omloop. De veiligheid van de rensters en volgers willen wij niet in gevaar brengen en dus restte ons niets anders dan de koers niet te laten vertrekken. Jammer, maar helaas", citeert HLN de organisator. 

Vorig jaar won de Nederlandse Floortje Mackaij de Omloop van de Westhoek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties