Wie volgt Marc Soler op in Koers naar de Zon? Onze favorieten

Wie volgt Marc Soler op in Koers naar de Zon? Onze favorieten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Parijs-Nice krijgen we een eerste rittenkoers op World Tour-niveau in Europa voor de kiezen. Met kansen voor de sprinters én voor de sterke mannen. Naar wie wordt het uitkijken?

De eerste drie etappes zullen vermoedelijk in een sprint eindigen, terwijl de lastigere rit 4 mogelijk ook nog kansen biedt voor enkele sterkte sprinters - type Caleb Ewan.

Dan volgt een tijdrit van 25 kilometer, maar het zwaartepunt ligt - zoals zo vaak in Parijs-Nice - in het slotweekend.

Slotweekend

Zaterdag komt het peloton aan op de Col de Turini, op zondag is er de traditionele slotrit naar Nice over onder meer de Col d'Eze. 

Marc Soler won vorig jaar een secondenspel in de rittenkoers naar de zon, maar is mogelijk niet eens kopman voor Movistar - dat met Quintana en Winner Anacona enkele toppers aan de start staan heeft.

Astana is dan weer het team dat tot op heden het meeste indruk maakte in de rittenkoersen tot dusver en komt met een sterrencollectief aan de start: Ion Izaguirre, Miguel Angel Lopez en Luis Leon Sanchez lieten zich dit jaar al meermaals zien. Als Belgen kijken we vooral uit of Dylan Teuns zijn vroege vorm uit de Omloop Het Nieuwsblad kan vasthouden. 

Onze sterren?

**** Ion Izaguirre
*** Simon Yates, Luis Leon Sanchez
** Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana, Dylan Teuns
* Egan Bernal, Wilco Kelderman, Bob Jungels, Romain Bardet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties