"Als Greg je vraagt om bij hem te komen rijden, dan is de keuze snel gemaakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"Als Greg je vraagt om bij hem te komen rijden, dan is de keuze snel gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet had natuurlijk wat inspraak in de transfers van CCC toen hij voor de nieuwe Poolse formatie koos. Op zijn aanspraak kwam onder meer Gijs Van Hoecke over. Die twijfelde niet toen zijn maatje hem vroeg.

Gijs Van Hoecke en Greg Van Avermaet kennen elkaar al enkele jaren. Ze rijden samen bij de Parelvissers en trainen dus niet dagelijks maar wel vaak samen. "Ik ben op aanspraak van Greg naar CCC gekomen", vertelt Van Hoecke in gesprek met Wielerkrant.be. "We trainen al enkele jaren samen en zijn regelmatig samen op pad."

De keuze van de ex-renner van LottoNL-Jumbo was dan ook vrij snel gemaakt. "De ploeg werd redelijk laat gevormd. Greg mocht mee beslissen over wie er kwam. Als Greg je vraagt om bij hem te komen rijden, dan is de keuze snel gemaakt", is Van Hoecke duidelijk. 

Belgisch clubje

Veel verschillen zijn er volgens Van Hoecke niet tussen CCC en zijn vorige werkgever. "Bij beide teams is alles goed geregeld. Het zijn twee professionele ploegen. Hier zijn er meer Belgen, bij Jumbo meer Nederlanders. Al kijken ze hier misschien iets minder naar getallen."

Met Guillaume Van Keirsbulck, Nathan Van Hooydonck en Serge Pauwels is er sprake van een Belgische enclave bij CCC. Leuk clubje, toch? "Iedereen komt hier heel goed overeen met elkaar. Ook de buitenlanders. De klik was er meteen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties