Boonen ziet slechts één manier hoe van Aert ooit Strade Bianche kan winnen
Redactie
| 12 reacties

Boonen raadt van Aert aan om te anticiperen in volgende edities van Strade Bianche

Boonen ziet slechts één manier hoe van Aert ooit Strade Bianche kan winnen
Foto: © photonews

Zowat iedereen heeft wel genoten van de wijze waarop Wout van Aert zaterdag de Strade Bianche kleur gaf. Ook Tom Boonen looft de prestatie van de Jumbo-renner en voorspelt hem een mooi wielerjaar. Om ooit effectief de Strade te winnen, zijn de opties volgens Boonen wel eerder beperkt.

"Ik vond hem veel sterker dan de versie die vorig jaar dezelfde plaats inpalmde", schrijft Boonen in zijn column in HLN over de nieuwe derde plaats van van Aert. "De klassieke lente lacht hem toe. Dat hij er later op een al even moeilijke passage af moest, viel puur toe te schrijven aan de wetten van de fysica. Wout had tegenover twee lichtere types zijn gewicht niet mee."

ANTICIPEREN

Twee podiumplaatsen: dat doet natuurlijk dromen van meer. "Hij zal de smaak nu wel te pakken hebben. Maar om de Strade te kunnen winnen, is er volgens mij maar één mogelijke strategie: anticiperen. 'Wegpoefen' voor die laatste klim naar de Piazza del Campo."

Naast de lovende woorden voor de prestatie van van Aert, is Boonen ook fan van de wedstrijd op zich. "Wat een supermooie koers, die Strade Bianche. Ergens sluimert toch wat spijt dat ik ze zelf nooit heb gereden. Moeilijk in te schatten of ik er had kunnen winnen, maar de amusements-en spektakelwaarde alleen al maken het de moeite waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties