Gilbert bevond zich in echte rollercoaster: "Niets was wat het leek"

Gilbert bevond zich in echte rollercoaster: "Niets was wat het leek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als er één renner was die niet op een inspanning meer of minder keek in de eerste etappe van Parijs-Nice, dan was het wel Philippe Gilbert. Het was niet voorzien dat hij in de achtergrond zou belanden, maar hij gaf niet op. In het slot van de wedstrijd reed hij alsnog helemaal voorin.

Door de hevige wind waren waaiers onvermijdelijk en Gilbert was ietwat verrassend niet meteen mee met de eerste groep. Waarna hij aan een ferme inhaalrace begon. "Ik verzeilde in een derde of vierde waaier en dichtte als enige de kloof van minstens één minuut. Gevaarlijk, met die hevige rukwinden. Het was echt op de limiet", liet Phil optekenen in HLN.

Ik wilde het tempo opschroeven in dienst van Jakobsen 

En dan had hij nog meer dan genoeg kracht over om in volle finale voorop te gaan rijden, al was dat niet de bedoeling. "Niets was wat het leek. Ik wilde enkel het tempo in de groep wat opschroeven in dienst van onze spurter Fabio Jakobsen. Maar de rest van de ploeg volgde niet."

Een nogal vreemd voorval, erkende ook Gilbert. "Het was een beetje raar. Ik reed nog niet echt veel samen met Sabatini en weet niet goed hoe het spurttreintje functioneert. Er werd ook weinig gesproken. Op die manier is het niet makkelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties