Greg Van Avermaet keert terug naar rittenkoers die hij in 2016 verrassend won: "Er zijn kansen in enkele ritten"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Greg Van Avermaet leider van CCC in de Tirreno Adriatico

Greg Van Avermaet keert terug naar rittenkoers die hij in 2016 verrassend won: "Er zijn kansen in enkele ritten"
Foto: © photonews

In 2016 won Greg Van Avermaet verrassend de Tirreno-Adriatico, een wedstrijd die dus voor altijd in het geheugen gegrift zal zijn van de Waaslander. Ook dit jaar keert Van Avermaet terug, al is het voor de eerste keer in de kleuren van CCC.

Van Avermaet bereidt zich in de Tirreno-Adriatico voor op de belangrijkste Vlaamse klassiekers. "Ik hou ervan om hier te koersen", vertelt Van Avermaet. "Ik heb hier natuurlijk enkele mooie herinningeren dankzij mijn eindzege en ritzeges van de laatste jaren. Het zou leuk zijn om ook in het truitje van CCC te winnen."

"De ploegentijdrit zal onze eerste van het jaar zijn. Aangezien we de vorige drie keer telkens wonnen, is het een belangrijke opdracht voor d eploeg. Daarna denk ik dat er meerdere kansen zijn in enkele ritten. Een koers als de Tirreno-Adriatico is de beste manier om kilometers in de benen te krijgen met het oog op de rest van de klassiekers."

Met Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck krijgt Van Avermaet ook nog drie landgenoten mee. 

De selectie van CCC voor Tirreno-AdriaticoJoey Rosskopf (USA), Michael Schär (SUI), Greg Van Avermaet (BEL), Gijs Van Hoecke (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL), Guillaume Van Keirsbulck (BEL), Łukasz Wiśniowski (POL)

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties