Lefevere weet waar contractverlenging Alaphilippe van zal afhangen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Lefevere en Alaphilippe zullen het eens moeten geraken over het financiële

Lefevere weet waar contractverlenging Alaphilippe van zal afhangen
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step hebben ze meerdere ijzers in het vuur, maar Julian Alaphilippe zou toch moeilijk vervangbaar zijn. Met zijn explosiviteit, zijn onvoorspelbaarheid. Zaterdag pronkte hij nog met de trofee na zijn zege in de Strade Bianche. Straks wachten de onderhandelingen...

Want Alaphilippe is na dit seizoen immers einde contract. "Julian is een type renner dat iedereen in de ploeg wil. Zeker in Frankrijk zitten er veel te knarsetanden dat hij bij ons rijdt", getuigt Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Iedere ploeg met geld wil hem."

Lefevere wil hem zelf natuurlijk ook houden. "Maar niet ten koste van alles. Alaphilippe is een prioriteit, maar tegen de juiste prijs. Het zal straks over geld gaan, zeker weten. Als hij met de voorhamer aan de onderhandelingstafel komt, zal het 'geen waar zijn'."

DE TEUGELS AANHALEN

Een breuk zou jammer zijn, want ploeg en renner lijken zo goed bij mekaar te passen. "Vraag is of ze hem elders even goed in de hand gaan houden. Je kan er niet kwaad op zijn, maar je moet af en toe de teugels aanhalen bij Julian. Wij zijn dagelijks met hem bezig. Zeker in Frankrijk zijn ze eerder van de losse aanpak."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties