Sunweb-ploegleider vreesde dat Matthews zelfde lot wachtte als Goolaerts
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Michiel Elijzen panikeerde even toen hij Matthews bewusteloos zag liggen

Sunweb-ploegleider vreesde dat Matthews zelfde lot wachtte als Goolaerts
Foto: © photonews

Team Sunweb beleefde in de eerste etappe van Parijs-Nice niet de meest fijne koersdag. Een drietal renners kwamen zwaar gehavend uit de openingsrit. Vooral rond Michael Matthews was er even paniek. Ploegleider Michiel Elijzen trof de Australiër aan toen hij bewusteloos was.

"Toen ik in mijn achteruitspiegel zag dat hij niet meer bewoog, schoot Parijs-Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd." Dat was de dag van het tragische overlijden van Michael Goolaerts. Ook Michael Matthews was er erg aan toe. "Als je Michael zo ziet liggen, heb je het weer heel slecht. Zeker omdat het lange tijd duurde voordat hij weer bij zijn positieven kwam", legt Elijzen uit in De Telegraaf.

Het geduld van alle mensen rondom hem werd danig op de proef gesteld. "Pas toen hij op de brancard de ziekenwagen werd ingereden, kwam hij bij." Intussen lijkt alles wel te wijzen op een goede afloop. "Het is nog steeds heftig, maar het valt gelukkig mee."

GEBROKEN KAAK BIJ TUSVELD

Ook andere renners van de ploeg liepen averij op: Roy Curvers kwam in aanraking met een betonnen paal, maar probeert opnieuw van start te gaan. Voor Martijn Tusveld is dat zeker niet mogelijk. "Die heeft zijn kaak gebroken en van zijn gebit is weinig meer over. Verschrikkelijk voor die jongen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties