Wielerfederaties op bezoek bij de paus: "Prestige en profijt hebben de bovenhand gekregen"

Wielerfederaties op bezoek bij de paus: "Prestige en profijt hebben de bovenhand gekregen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er vond dit weekend in het Vaticaan een opmerkelijke ontmoeting plaats: naar aanleiding van het jaarlijks congres van de Europese Wielerunie ontving de paus vertegenwoordigers van Europese en Afrikaanse federaties. Ook UCI-voorzitter David Lappartient was erbij.

Als die zich gewoon aan een vriendelijk gesprekje had verwacht, kwam hij wellicht van een kale reis thuis. De kerkelijke leider volgt blijkbaar ook het dopingschandaal dat in Duitsland en Oostenrijk aan het licht is gekomen en hield eraan zijn mening kenbaar te maken.

"Wielrenners krijgen een uitgelezen kans om positieve waarden uit te dragen naar de maatschappij toe, in het bijzonder naar jongeren. Wielrenners belichamen het verlangen om een leven te wijden aan hogere en nobele doelen. Prestige en profijt hebben de bovenhand gekregen", oordeelt paus Franciscus.

GEBREK AAN RESPECT

En daar kan niets goed van komen, waarschuwt hij ook nog. "Dat leidt tot corruptie, doping, oneerlijkheid en een gebrek aan respect voor het eigen lichaam en de tegenstander." De leiders van verschillende wielerfederaties hebben alvast iets om over na te denken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties