Wout Van Aert heeft nooit getwijfeld: "Bevestiging dat ik grote dingen kan doen in de klassiekers"

Redactie
| 19 reacties
Wout Van Aert heeft nooit getwijfeld: "Bevestiging dat ik grote dingen kan doen in de klassiekers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opsteker voor Wout Van Aert in de Strade Bianche. Net als vorig jaar legde de renner van Jumbo-Visma beslag op de derde plek. "De toekomst lacht me toe", was de ex-wereldkampioen veldrijden duidelijk.

In de Omloop kon Van Aert nog niet overtuigen, in Siena deed hij dat wel. "Ik heb zelf nooit getwijfeld", citeert HLN Van Aert. "In de Omloop was ik inderdaad nog niet top, maar ik was wel al goed. Dat was mijn eerste koers van het seizoen: ik had die gewoon nodig om hier nog beter te zijn."

"Ik heb een heel goeie voorbereiding gehad, ik voel me heel goed in de ploeg en ik voel me mentaal heel fris. Na zaterdag heb ik nu voor mezelf de bevestiging dat ik grote dingen kan doen in de klassiekers. De toekomst lacht me toe. Mijn vorm is goed en ik ben klaar voor meer."

Volgens Van Aert komen er nog koersen aan die hem nog beter liggen.  "De Ronde van Vlaanderen met zijn korte kasseihellingen ligt me beter, en Parijs-Roubaix nóg beter, maar het nadeel daar is de afstand: ik heb nog een paar jaar nodig voor die 250 kilometer. Op dat vlak is de Strade met zijn 184 kilometer beter voor me."

Meer betekenis dan vorig jaar

Vorig jaar was al een straffe prestatie in de Strade Bianche. Dit jaar vond Van Aert het nog indrukwekkender. "Ik denk dat deze derde plaats meer betekenis heeft dan die van vorig jaar. Toen kwam het wat uit de lucht gevallen, nu keken ze naar mij. Bevestigen is altijd moeilijker. Ik ben drie keer wereldkampioen veldrijden geworden, de eerste keer was met voorsprong de makkelijkste."

"Meer dan die derde plaats zat er niet in, dus ben ik tevreden met de uitslag. En ik ben blij dat ik de mensen opnieuw kon laten genieten van de beste Wout van Aert. Ik heb er zelf ook van genoten", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties