? Benoot legt zijn band met Italië uit en trekt met podiumambities naar Tirreno

? Benoot legt zijn band met Italië uit en trekt met podiumambities naar Tirreno
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot is klaar om een succesvol verlengstuk te breiden aan zijn vijfde plaats in de Strade Bianche. Ook zijn volgende koers is weer in Italië: de Tirreno-Adriatico. Hij wil er graag nog beter doen dan vorig jaar. Dat zou betekenen dat hij op het podium terecht komt.

"Het is een koers die ik graag rijd. Ik koers sowieso graag in Italië. Lekker eten, maar ook het type wedstrijden. Het zijn langere ritten die ik graag heb richting de klassiekers", verklaart Benoot waarom hij en la bella Italia zo goed 'matchen'. "Dit jaar zou het parcours mij nog beter moeten liggen. Ik kijk er naar uit."

Krijgen we net als in 2018 weer een spannende strijd? "Vorig jaar had ik schrik van een bergrit en dat is zelf goed uitgedraaid. Ik kwam zelf goed uit de verf. Vorig jaar was het een secondenspel. Ik denk dat ik maar vijf seconden voor lag op de achtste ofzo. Ik heb op de laatste dag nog vier renners in gehaald."

GOED STARTEN IN PLOEGENTIJDRIT

Met een vierde plaats als beloning. Dat hoeft nog niet het plafond te zijn. "Ik hoop om te beginnen om een betere start te nemen in de ploegentijdrit, samen met de andere jongens die er zijn. Ik denk dat dat zeker mogelijk moet zijn. Ik hoop beter te doen dan vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties