Dumoulin kan al eens testen voor de Giro: "Met Tom jagen we op goed resultaat in klassement"

Tom Dumoulin gaat voor goed klassement in Tirreno-Adriatico

Dumoulin kan al eens testen voor de Giro: "Met Tom jagen we op goed resultaat in klassement"
Foto: © photonews

Het grote doel voor Tom Dumoulin dit jaar is om voor de tweede keer de Ronde van Italië te winnen. Het zou goed zijn voor het vertrouwen om vroeg op het jaar al enkele goede prestaties neer te zetten in het Zuid-Europese land. Daar moet de Tirreno-Adriatico voor dienen.

Dumoulin zal er de kopman zijn voor Sunweb en trainer Luke Roberts weet maar al te goed wat het parcours inhoudt. "Woensdag starten we de zevendaagse, beginnend met een traditionele ploegentijdrit van 21,5 km, gevolgd door twee relatief vlakke ritten en drie uitdagende etappes, alvorens de individuele tijdrit van 10,1 km in te gaan."

SOLIDE PLOEG IN STEUN

De Australiër beseft ook het belang van een goede start. "We zullen proberen ons in een goede positie in het klassement te manoeuvreven van bij het begin in de ploegentijdrit. Met Tom jagen we op een goed resultaat in het algemeen klassement. Om dit doel te bereiken, brengen we een solide ploeg ini steun aan de start in Italië. Nicholas Roche zal onze wegkapitein zijn".

Naast Dumoulin en Roche rijden ook Soren Kragh Andersen, Niklas Arndt, Chad Haga, Sam Oomen en Rob Power de Tirreno-Adriatico voor Sunweb.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties