Het verhaal van Stig Broeckx mogelijk weldra op het grote doek

Het verhaal van Stig Broeckx mogelijk weldra op het grote doek

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanavond kan men op Eén opnieuw kijken 'Bargoens', het Eén-programma dat ons meer inkijk geeft in de revalidatie van Stig Broeckx. De man die veroordeeld leek tot een vegetatief leven, krijgt veel complimenten vanwege zijn vechtlust. En wie weet is hij binnenkort wel te zien op het grote doek.

Ook na 'Bargoens' zal de strijd van Broeckx verder gedocumenteerd worden, in de vorm van een film. Eric Goens heeft de ambitie om die film ook wel degelijk in de bioscoop te krijgen. Er kan zo immers nog een ander beeld van Broeckx getoond worden dan de man in het tv-programma.

"Al vrij snel kwam het idee om ook een film te maken", zegt tv-maker Eric Goens aan Het Nieuwsblad. "Ik heb het over nieuwe beelden die verder gaan dan de revalidatie van Stig. In de film verlaten we de cocon van het revalidatiecentrum en het ouderlijke huis, en zien we hoe Stig de draad van het dagelijkse leven weer opneemt."

NAAR DE CINEMA

Het zijn alvast ambitieuze plannen. "De film krijgt een andere insteek, een ander tempo. We willen het echt naar het niveau van de cinema tillen. Ik hoop dat Eén geïnteresseerd zal zijn om de film uit te zenden, maar stiekem hoop ik dat hij ook echt naar de cinema gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties