Sam Bennett houdt Belgische ploegen van winst
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Bennett blijft Ewan en Jakobsen voor in derde rit van Parijs-Nice

Sam Bennett houdt Belgische ploegen van winst

De derde etappe van Parijs-Nice werd gekleurd door een lange vlucht en toch nog wat onverwachte waaiers aan het eind. De groepssprint was echter niet te vermijden. Een 3 op 3 voor Groenewegen was te hoog gegrepen. De sprinter van Lotto en Deceuninck zat wel nog goed, maar Sam Bennett was nog beter.

Na twee knotsgekke dagen sloop er toch iets meer routine in het koersverloop in de rit van Cepoy naar Moulins/Yzeure. Na iets meer dan dertig kilometer was er een kopgroep van acht man ontstaan. Met De Gendt en Declercq zaten er twee Belgen bij. De andere vluchters waren Turgis, Le Gac, Réza, Hollenstein, Geoghegan Hart en Navardauskas.

De vlucht was geen lang leven beschoren, maar Navardauskas zette wel nog even door. Nadat die het gezelschap kreeg van zijn ploegmaat Fedeli, waren de twee vertrokken voor een koppeltijdrit. Dat mocht wel van de sprintersploegen.

TANDEM KRIJGT WEINIG SPELING

Het beeld van de rit was zo gevormd: de tandem van Delko-Marseille kreeg maximum vier minuten, maar dat verschil werd al gauw gereduceerde. De opgave van de dag kwam inmiddels op naam van de naar zijn vorm zoekende en zieke Fabio Aru.

Met een kleine veertig kilometers te gaan was het voor Navardauskas en Fedeli al over en uit. Toch was er nog een ferme hindernis op weg naar de aankomst. Ter hoogte van een bruggetje werd de weg toch wel erg slam. Tientallen renners bleven daar steken, waaronder Gilbert, Roelandts en Yates.

PACHER DE SCHLEMIEL

Er was wel fairplay in het peloton. Het ging er rustig aan toe zodat alle achtergebleven groepjes konden komen aansluiten en de voorbereiding op de sprint toch op gang kon komen. Behalve dan voor Pacher, die als enige buitenom ging bij een rotonde en dan nog een schuiver maakte ook.

Met vijf kilometer te gaan stond de wind toch goed op de zijkant om waaiers te trekken. Rowe trok alles op een lint en voor de kanshebbers op dagwinst was het alle hens aan dek. De boel werd aan flarden gereden: mannen als Ewan, Kristoff Greipel en Démare waren wel mee met het eerste groepje.

BENNETT TRIOMFEERT OP DE STREEP

In de laatste twee kilometer kwam het toch nog tot een hergroepering en kwamen onder andere Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step met hun sprinttrein. Groenewegen had echter niet meer de kracht in de benen. Ewan deed wel volop mee, maar een sterke Bennett bleef hem voor. Jakobsen werd derde.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties