Belgische ploegmaat over lijdensweg van Mark Cavendish: "De crashes kostten hem bijna anderhalf seizoen"

Redactie
| 0 reacties
Belgische ploegmaat over lijdensweg van Mark Cavendish: "De crashes kostten hem bijna anderhalf seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish zit niet in de beste periode van zijn leven na twee moeilijke seizoenen met valpartijen én klierkoorts. Julien Vermote ziet hoe zijn maatje aan de weg terug timmert, al weet ook de West-Vlaming dat het niet eenvoudig is.

Cavendish reed zijn eerste Parijs-Nice, maar dat werd een kort avontuur én een lijdensweg. Zondag eindigde hij als 154e om ruime afstand van winnaar Dylan Groenewegen, een dag later gaf hij er de brui aan. "Maandag waaide hij er net voor de bevoorrading af", vertelt Dimension Data-ploegmaat Julien Vermote in HLN.

"Er waren nog meer dan honderd kilometer te rijden. Ingewikkelde zaak, besef je dan. Dat krijg je niet bolgewerkt, zo alleen tegen die wind." 

"Hij komt van ver terug"

Vermote kwam op vraag van Cavendish naar Dimension Data. Maar door pech en ziekte kon 'Cav' nog niet het beste van zichzelf laten zien. "Hij komt van ver terug", klinkt het. "De crashes kostten hem bijna anderhalf seizoen. En die ziekte kroop hem ongetwijfeld in de kleren. Je mag dat niet onderschatten."

De criticasters zijn het er over eens: de 33-jarige sprinter zal het moeilijk hebben om helemaal terug te komen. "Het heeft tijd nodig. De weg is hard, lang en moeilijk. Maar, belangrijk: de wil om die weg af te leggen blijft aanwezig. Je kan niet zeggen dat hij het niet probeert. Mark is een winnaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties