Bij Lotto Soudal hoeven ze zich na rits ereplaatsen geen zorgen te maken... "Ik voel dat ik stilaan mijn topniveau bereik"
Redactie
| 0 reacties

Caleb Ewan maakt zich helemaal geen zorgen na nieuwe ereplaats in Parijs-Nice

Bij Lotto Soudal hoeven ze zich na rits ereplaatsen geen zorgen te maken... "Ik voel dat ik stilaan mijn topniveau bereik"
Foto: © photonews

Voorlopig blijft Caleb Ewan op één WorldTour-overwinning steken in Parijs-Nice. De vinnige Australiër van Lotto Soudal sprintte gisteren voor de vierde keer al dit seizoen naar een tweede plek. Maar zorgen maakt hij zich niet. Integendeel.

Ewan moest dinsdag zijn meerdere erkennen in Bennett. "Toen ik aan de sprint begon, was het alsof ik lood in de benen had", vertelt hij in HNB. "Ik wist meteen hoe laat het was. Achteraf kan je misschien zeggen dat ik maar beter niet was meegegaan in de waaier die Team Sky op het einde had opgezet. Ik wist ook niet wat er achter mij gebeurde. Misschien had ik me beter laten afzakken, maar daar koop ik nu niets mee."

Na drie ritten Parijs-Nice zitten Lotto Soudal en de Australische pocketsprinter dus nog steeds met lege handen. "En toch is het al bijzonder leerrijk geweest", vervolgt Ewan. "Omstandigheden als deze heb je nooit in de Tirreno. Ik haat die zijwind. Ik kreeg de voorbije drie dagen een snelcursus waaierrijden."

'Alles moet perfect gaan'

"Normaal zit ik nooit in de eerste waaier omdat ik deze manier van koersen nog niet onder de knie heb. Ik moet in dit soort omstandigheden leren energiebesparend te rijden. Het positieve is dat ik alsnog tweede werd. Heb je de topsprinters gezien die hier allemaal zijn? Om te winnen, moet werkelijk alles perfect in elkaar zitten."

Ewan hoopt vandaag en vrijdag op een nieuwe kans om een rit te winnen. "Ik ga als sprinter redelijk mee over de hellingen. Ik voel dat ik een stuk beter ben dan vorig jaar. Toen kon ik niet eens een topdrieplaats bijeen sprinten en zelfs de Tirreno niet uitrijden. Nu bereik ik stilaan mijn topniveau. Ik voel het."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties