CCC-Belg is het niet eens met kritiek: "Alle ploegen zitten geïsoleerd in de finale, behalve Deceuninck-Quick.Step"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Gijs Van Hoecke vindt het niet onlogisch dat Greg Van Avermaet vaak geïsoleerd in de finale zit

CCC-Belg is het niet eens met kritiek: "Alle ploegen zitten geïsoleerd in de finale, behalve Deceuninck-Quick.Step"
Foto: © photonews

Eén uitgesproken kopman bij CCC dit seizoen. Greg Van Avermaet. Of hoe raadt u het? Voor Gijs Van Hoecke, zijn maatje van de Parelvissers, wordt het belangrijk om de Waaslander telkens in goede positie naar de finale te brengen. Eigen ambities zijn dan ook beperkt. Ook in de Tirreno-Adriatico.

Greg Van Avermaet lokte maatje Gijs Van Hoecke afgelopen winter mee naar CCC. "Het was een mooie voorbereiding", vertelt Van Hoecke in gesprek met Wielerkrant.be. "We zijn veel op stage geweest met de ploeg en met de Ronde van Valencia en Oman heb ik er twee voorbereidende koersen opzitten. In de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne was het gevoel goed, maar in de koers kon het nog iets beter."

"In de Strade was ik dan weer niet super. Ik heb geen idee hoe dat komt, maar ik hoop dat het in de Tirreno iets beter gaat." Het doel van CCC is duidelijk in de Italiaanse rittenkoers: een rit winnen met de kopman. "Greg zal er wel zijn ritjes uitkiezen", klinkt het. "We gaan er alles aan doen om er meteen te staan en te beginnen met een mooie ploegentijdrit."

'Sterkste man in Omloop'

Bij de oranjehemden zal veel afhangen van Van Avermaet. "We weten dat. Maar Greg rijdt enorm goed en is zeker in orde. In de Omloop was hij de sterkste man in koers, maar hij kende de pech dat iedereen tegen hem rijdt omdat hij goed is. We hopen dat hij na de Tirreno zijn goede vorm tot Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race kan volhouden en een mooie klassieker kan winnen."

Van Hoecke zegt dat er een sterke ploeg is om Van Avermaet te ondersteunen. Nochtans was er ook al kritiek dat de kopman geïsoleerd zit in de finale. Maar daar is Van Hoecke het niet mee eens. "Iedereen zit geïsoleerd in de finale, behalve de mannen van Quick.Step. Zij zitten dikwijls met meer dan één renner in de finale. Ze zijn enorm sterk als collectief en stijgen als individu ook boven elkaar uit."

Finale

"Je kan van onze ploeg niet verwachten dat er in de laatste 30 kilometer nog iemand bij zit. Het zou natuurlijk leuk zijn om iemand extra in de finale te hebben, maar onze taak zit erop als Greg vooraan is afgezet."

Eigen ambities schuift Van Hoecke dan ook opzij dit seizoen. "Ik ben naar CCC gekomen om Greg zo lang mogelijk bij te staan. Ik hoop dat ik dat ook in de Ronde en Roubaix kan doen. Voor mij is het eigenlijk al een overwinning als Greg wint, want zelf weet ik ook dat ik daar niet kan winnen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Nieuwste reacties