De Plus en zijn maats moeten zich tevreden stellen met tweede plek, Australiër eerste leider in Tirreno
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Mitchelton-Scott blijft Jumbo-Visma voor in ploegentijdrit Tirreno-Adriatico

De Plus en zijn maats moeten zich tevreden stellen met tweede plek, Australiër eerste leider in Tirreno
Foto: © photonews

De Tirreno-Adriatico is op gang gekomen met een ploegentijdrit. De Belgische ploegen deden het meer dan verdienstelijk en eindigden op een mooie ereplaats. Laurens De Plus en zijn maats leken in een incidentrijke tijdrit op weg naar de overwinning, tot Mitchelton-Scott er nog kwam aangeknald.

AG2R mocht zich als eerste wagen op de natte Italiaanse wegen. Een eerste incident was er met twee renners van Bora-Hansgrohe: Majka en Gatto. Een verstrooide toeschouwer stak over toen zij eraan kwamen en een botsing was onvermijdelijk. Ondertussen zette Greg Van Avermaet met zijn teamgenoten de voorlopig beste tijd neer.

De ploegen die van deze discipline een specialiteit hebben gemaakt, moesten toen wel nog komen. Terwijl Astana ontgoochelde, liet Deceuninck-Quick.Step de snelste tussentijd optekenen. Ook al moesten Morkov en Viviani al snel afhaken.

DECEUNINCK-QUICK.STEP FINISHT MET VIJF

De wereldkampioenen bleven dan wel met hun vijf samen en klokten af op 23'02". Bahrein-Merida en UAE kwamen niet in de buurt van die tijd. Zelfs Jumbo-Visma, fel verbeterd in die discipline, was aan het tussenpunt acht seconden trager. 

Laurens De Plus en zijn ploegmaats weten intussen wel hoe ze zulke opdracht moeten aanpakken en deelden hun tijdrit perfect in. Aan de finish waren ze een halve minuut sneller dan de jongens van Deceuninck-Quick.Step. Sky werd op veertig seconden gezet, maar Sunweb bedreigde de tussentijd van Jumbo wel. Ondanks een zadelprobleem voor Dumoulin.

STERKE CAMPENAERTS

Een sterke Campenaerts hiel Lotto-Soudal intussen aan een verdienstelijke tijd. Mitchelton-Scott deed nog een stuk straffer dan Sunweb: de Australische ploeg was aan het tussenpunt zes seconden sneller dan Jumbo. Dumoulin & co waren het laatste team aan de finish: vijftien seconden kwamen ze tekort om aan de tijd van Jumbo-Visma te geraken.

Het was dan in spanning afwachten tot Mitchelton-Scott aan de streep passeerde. En dan gebeurde het toch warempel weer: een toeschouwer met een hond stak de weg over! De renners van Mitchelton konden de persoon in kwestie gelukkig nog ontwijken. Toch waren de Australiërs het sterkst: ze deden zeven seconden beter dan Jumbo. Deceuninck en Lotto eindigden op 4 en 6, Michael Hepburn is de eerste leider.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties