Eindzege in de Tour werd (iets té) uitbundig gevierd: "Dumoulin zei tegen mij dat ik een dikzak was"

Redactie
| 1 reacties
Eindzege in de Tour werd (iets té) uitbundig gevierd: "Dumoulin zei tegen mij dat ik een dikzak was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, messcherp staat Geraint Thomas zeker nog niet half maart en net voor de start van de Tirreno-Adriatico. De Sky-renner heeft een drukke winter achter de rug. Niet volgepland met traininen, maar wél met feestjes.

Thomas staat duidelijk nog enkele kilo's te zwaar in deze periode van het jaar. En dat was ook Tom Dumoulin nog niet ontgaan. "'Hé, wat ben jij een dikzak', zei Tom tegen mij. Dat was ik ook. Zeker als ik nu naar de foto's kijk van hoe ik er toen uitzag", citeert HLN de Welshman van Team Sky. 

De winnaar van de Tour van vorig jaar vierde zijn eindzege uitbunding in de winter. Thomas weegt nu tussen de 71 en 72 kilo, dat is 3 of 4 kilo meer dan toen hij het geel veroverde in Parijs. Al woog hij nog heel wat meer in de winter. "Ik heb de weegschaal vermeden. Ik hoefde maar in de spiegel te kijken, dan wist ik genoeg. Pas in Valencia ben ik me weer gaan wegen."

'Mezelf pijn doen'

In de Strade Bianche zette Thomas een stap vooruit. HIj werd 12e. "Ik doe mezelf pijn op training, op een masochistische manier. Ik doe dat eigenlijk wel graag. Ik wist dat het zo moest gaan. En als ik dan voel dat de conditie komt en dat ik sneller een helling naar boven rijd, geeft dat een soort sneeuwbaleffect. Ik werd twaalfde in de Strade en dat was veel beter dan ik gevreesd had. Dat geeft moed."

Vorig jaar werd de Sky-renner derde in de Tirreno. Winst is normaal gezien echter uitgesloten. "Zeg nooit nooit. Misschien staat het geluk aan mijn kant. Ik ga er deze week toch hard voor koersen. Vreemde dingen kunnen gebeuren in de koers", besluit Thomas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties