Ex-renner van Patrick Lefevere droomt van eindwinst in de Tour: "Hopelijk kan ik ooit doen wat Geraint deed"
Redactie
| 1 reacties

Michal Kwiatkowski (Sky) droomt nog steeds van winst in de Tour de France

Ex-renner van Patrick Lefevere droomt van eindwinst in de Tour: "Hopelijk kan ik ooit doen wat Geraint deed"
Foto: © photonews

Michal Kwiatkowski heeft op zijn 28e al een indrukwekkend palmares bij elkaar gereden. Maar een Grote Ronde - liefst de Tour - winnen blijft de grote droom van de Poolse renner van Team Sky.

Kwiatkowski bereidt zich momenteel voor via Parijs-Nice voor op de Ardennenklassiekers en Luik-Bastenaken-Luik, naast het WK zijn grote doel dit jaar. De Tour rijdt hij in steun van leiders Geraint Thomas en Chris Froome, maar de Pool hoopt in de toekomst zelf ook eens mee te doen voor winst in de Tour.

Zijn beste resultaat was een 11e plek in zijn debuutjaar 2013, toen hij nog voor Patrick Lefevere reed. "In een sprintersteam als Quick.Step had ik weinig kans om voor het klassement te gaan", vertelt Kwiatkowski bij Cyclingnews. "Maar de gedachte om daar ooit te winnen drijft me om nog beter te klimmen en te tijdrijden. Het is geen plan van maanden, maar wel één van jaren."

"Ik heb wel vooruitgang geboekt. Dat kon je in de rittenkoersen van vorig jaar zien. Hopelijk voel ik me dus ooit erg goed en kan ik doen wat Geraint Thomas deed. Wat hij deed, was vergelijkbaar. Hij heeft hard gewerkt en vorig jaar verliep het allemaal perfect voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties