Geen twijfels na mindere Omloop: "Waarom zou ik ongerust zijn?"

Redactie
| 11 reacties
Geen twijfels na mindere Omloop: "Waarom zou ik ongerust zijn?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen paniek bij Sep Vanmarcke na de Omloop Het Nieuwsblad, waar de ex-winnaar niet verder kwam dan een 92e plek. In Tirreno-Adriatico wil hij zich voorbereiden op de overige Vlaamse voorjaarskoersen.

"Ik ben nog niet ongerust geweest", vertelt Vanmarcke in Het Nieuwsblad. "Waarom zou ik? De week voor de Omloop won ik nog een koers. Oké, het was geen WorldTour, maar het was wel tegen Pinot en Bardet. De weken voordien was ik ook goed. En de dinsdag na de Omloop trapte ik al opnieuw normale waarden op training."

Niet ziek

Van ziekte was er geen sprake. "Neen. Na de koers dacht ik: Er scheelt iets. Ik had 's ochtends voor de koers een iets hogere polsslag dan normaal. 37 in plaats van 35. Toevallig moest ik ook bloed laten trekken voor mijn bloedpaspoort en er is niks gevonden. Misschien was mijn lichaam aan het vechten tegen iets dat er net niet is doorgekomen, maar ik heb geen bewijs."

Vanmarcke geeft de moed dus zeker nog niet op. "Er is nog maar één klassieker gereden. Ik heb nog vijf kansen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties