Julian Alaphilippe wil met Italiaanse hattrick in de voetsporen van Fabian Cancellara treden
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Julian Alaphilippe wil na Strade Bianche ook Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo winnen

Julian Alaphilippe wil met Italiaanse hattrick in de voetsporen van Fabian Cancellara treden
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe steekt al vroeg op het seizoen in bloedvorm, getuige zijn ritzeges in San Juan en Colombia én zijn overwinning van zaterdag in de Strade Bianche. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step hoopt nu op een Italiaanse hattrick in maart.

Alaphilippe is één van de topfavorieten voor winst in de Tirreno-Adriatico, die vandaag van start gaat met een ploegentijdrit. 'Loulou' hoopt de Italiaanse rittenkoers te winnen en volgende week ook Milaan-Sanremo voor het eerst toe te voegen aan zijn palmares. Zo kan hij de tweede renner na Fabian Cancellara in 2008 worden die de Italiaanse koersen in maart alle drie wint. 

"Ik hoop dat ik het kan doen. Ik zal zeker mijn best doen", vertelt Alaphilippe bij Cyclingnews. "De Strade Bianche was het eerste grote doel, misschien zelfs nog meer dan de Waalse Pijl, dus ik ben blij dat ik gewonnen heb. Nu wil ik meer en focus ik me op de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Maar tegelijk ben ik ook erg relaxed omdat ik al vier overwinningen beet heb dit seizoen."

Tijdrijden

Met Tom Dumoulin en Primoz Roglic zijn er twee grote concurrenten voor eindwinst. "Het parcours is goed voor mij, maar ook weer niet geweldig met twee tijdritten", geeft Alaphilippe toe. "Ik ben niet slecht in tijdritten, maar ik hou er ook niet van. Dumoulin, Roglic en Thomas zijn goede tijdrijders, dus we zien wel."

"We zijn hier vooral ook om ritten te winnen met mij en Elia (Vivani, red.). Daarna denken we pas aan het algemene klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties