Maagvirus van Sagan kan wel eens langdurige gevolgen hebben
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ziekte komt op heel ongelegen moment voor Peter Sagan

Maagvirus van Sagan kan wel eens langdurige gevolgen hebben
Foto: © photonews

De Tirreno-Adriatico is gestart, mét Peter Sagan. Hét topic was uiteraard de aanrijding van zijn ploegmaats met een voetganger. Dat Sagan überhaupt aanwezig is, is echter geen vanzelfsprekendheid. Dat zou later in het seizoen wel eens de aandacht kunnen trekken.

Want dit is een cruciaal moment in het seizoen van de drievoudig wereldkampioen, zeker gezien de trage opbouw waar hij voor gekozen heeft. Dan mag er voor de rest niet teveel fout lopen qua valpartijen of ... ziektes. En dat laatste is nu juist wel het geval.

NIET VEEL KEUZE

Door een maagvirus heeft Sagan vijf à zes dagen niet kunnen eten zoals dat eigenlijk moet. Dat betekent ook gewichtsverlies en het uitblijven van trainingen met een intensiteit die bij deze periode van het jaar hoort. Is het dan wel verstandig om in deze omstandigheden deel te nemen aan Tirreno-Adriatico? Wel, zoveel keuze heeft hij niet.

Zolang het voor hem persoonlijk enigszins mogelijk is, kan hij de Tirreno maar beter uitrijden. Want hij heeft simpelweg de wedstrijdkilometers op dit niveau - met een sterk deelnemersveld - nodig. Want de andere rittenkoersen die hij voorts heeft betwist, zullen hem niet naar behoren voorbereiden op de wedstrijden waarin hij echt wil scoren.

ALLES MOET WIJKEN VOOR GROTE DOELEN

Dat zijn: Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Geen enkele andere. Maar dan moet je er wel klaar voor geraken. Sagan kan het zich niet veroorloven om nu nog veel achterstand op te lopen. In tegenstelling tot hem verscheen Van Avermaet aan de start van de Omloop. Die beweerde toen dat wie nu nog achterop hinkt, dat niet meer zou kunnen goedmaken.

Sagan blijft natuurlijk Sagan. Een ongelooflijk supertalent die je best gewoon laat doen. Hij weet zelf wel wat goed voor hem is. Blijft wel een feit dat het een geruststelling voor zijn ploeg zou zijn als hij zich snel beter voelt en bijvoorbeeld in de Tirreno al een gooi doet naar een ritzege. Komt hij belabberd uit deze wedstrijd, dan zou hij daar nog wel eens de naweeën van kunnen ondervinden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Nieuwste reacties