Peter Sagan moet enkele kilo's minder dragen in Tirreno-Adriatico: "We gaan niet stressen"

Redactie
| 4 reacties
Peter Sagan moet enkele kilo's minder dragen in Tirreno-Adriatico: "We gaan niet stressen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan bereidde zich op de flanken van de Sierra Nevada voor op zijn eerste grote doel van het voorjaar: Milaan-Sanremo. Ziekte gooide echter roet in het eten, al staat de wereldkampioen wel met enige twijfels aan de start van Tirreno-Adriatico.

Sagan ging 20 dagen op hoogtestage in de Sierra Nevada-streek. Maar ziekte stuurde zijn voorbereiding in de war. "Hij heeft zes dagen diarree gehad en heeft amper op zijn fiets gezeten", aldus zijn Italiaanse woordvoerder Gabriele Uboldi in HLN. "Hij had koorts en is wat kilo's kwijt. Je kunt het makkelijk zien in zijn gezicht."

Echt zorgen maken ze zich niet bij BORA-hansgrohe, maar een ideaal is natuurlijk anders. "Het is niets kritiek. Het is iets wat andere renners in de winter krijgen. Het was natuurlijk beter geweest als hij niet ziek was geworden. Maar we gaan er niet om stressen."

Geen perfecte trainingsopbouw

Milaan-Sanremo wordt volgende week zaterdag gereden. "Het is geen perfecte trainingsopbouw en het is niet wat we gepland hadden", zegt zijn coach Patxi Vila. "Zoals Peter zou zeggen: 'We zullen zien.' Wat kunnen we anders doen dan rustig blijven en zien hoe Peter herstelt? We kennen hem, hij is iemand die snel recupereert. Hij is beter nu. Anders zou hij niet starten in de Tirreno."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties