Thomas De Gendt geeft ruiterlijk toe: "De sterkste man heeft gewonnen"
Redactie
| 0 reacties

De Gendt erkent dat Cort Nielsen de sterkste was

Thomas De Gendt geeft ruiterlijk toe: "De sterkste man heeft gewonnen"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt heeft aan zijn lange onderneming in de vierde rit van Parijs-Nice de bolletjestrui overgehouden. Voor de dagzege kwam hij ietsje tekort. De Gendt is evenwel niet enkel een gewaardeerd renner vanwege zijn aanvalslust, maar ook omdat hij zich aan de streep telkens sportief toont.

Dat is deze keer niet anders. De renner van Lotto-Soudal was helemaal niet bedrukt wegens het missen van de ritzege. De Gendt had zich geamuseerd. "Ik had een goede dag in de ontsnapping vandaag. Het was een hele sterke groep en op het einde konden we vechten naar de overwinning."

Dat die naar Cort Nielsen van Astana ging, daar kon De Gendt zich wel in vinden. Hij strooit met complimentjes naar de winnaar. "De sterkste man heeft gewonnen. Deze kerel kan massasprints winnen, hij zou ons dus sowieso verslagen hebben. Felicitaties aan Magnus Cort."

Onze landgenoot heeft natuurlijk wel een hele ferme troostprijs te pakken. Door de punten die hij onderweg sprokkelde, onttroonde hij de Fransman Gaudin als bergkoning en mocht hij de bolletjes aandoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties