Huisfotograaf van Deceuninck-Quick.Step: "Uiteindelijk slechts twee keer van de bus gegooid"
Redactie
| 3 reacties

Huisfotograaf Sigfrid Eggers werd twee keer uit de Quick.Step-bus gegooid

Huisfotograaf van Deceuninck-Quick.Step: "Uiteindelijk slechts twee keer van de bus gegooid"
Foto: © photonews

Sigfrid Eggers is voormalig huisfotograaf van onder meer Playboy en Ché, maar tegenwoordig focust hij zich op de koers als vaste fotograaf van Deceuninck-Quick.Step. Op alle mogelijke momenten neemt hij kiekjes van de renners, maar dat zorgde ook al eens voor kleine conflicten.

Zo trachtte Eggers vorig jaar in de Tour Gaviria vast te leggen op camera. "Gaviria had net een sprint verloren van Groenewegen", vertelt de fotograaf in HNB. "Vooraan in de bus zat Lefevere, ook ontgoocheld, maar hij probeerde Gaviria wel te troosten. Ik vond dat interessant en probeerde dichterbij te komen, zo discreet mogelijk."

"Zo ging ik steeds dichter bij Lefevere en Gaviria zitten: klik, klik, klik. Net op het moment waarop ik dacht te zitten waar ik moest zitten, kreeg Fernando me in de gaten. Hij was kwaad en gooide me van de bus. Op weg naar het hotel zat ik daarmee in mijn maag: 'Shit, die gast is al ontgoocheld en ik heb het alleen erger gemaakt.' Tot er een sms binnenkwam: Sorry voor daarnet. Groeten, Fernando."

Omhelzing en vergeten

Uiteindelijk werd het incident al snel vergeten. "Aan het hotel hebben we elkaar omhelsd. Ik kende Fernando al. In het de Ronde van Colombia waren we samen met een dikke jeep de bergen ingetrokken om hem te fotograferen met zijn paarden. Dan vergeet je zo'n voorvalletje nadien veel makkelijker."

Ook met een landgenoot liep het even verkeerd af. "Met Pieter Serry ging het net zo. Het was na de Brabantse Pijl, waar Wellens won. Pieter was ontgoocheld en gooide met zijn helm toen ik foto's wilde nemen. Toen moest ik opnieuw van de bus af. Pieter excuseerde zich nadien, ik zei dat ik hem helemaal kon begrijpen. Incident gesloten", besluit Eggers. "Uiteindelijk hebben ze mij maar twee keer van de bus gegooid. Valt wel mee, toch?"

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Nieuwste reacties