Jonge Belg verovert jongerentrui in Tirreno-Adriatico: "Maar ik ga de trui niet verdedigen"

Redactie
| 0 reacties
Jonge Belg verovert jongerentrui in Tirreno-Adriatico: "Maar ik ga de trui niet verdedigen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dankzij de sterke prestatie en tweede plek van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico is Laurens De Plus meteen ook de eerste leider in het jongerenklassement. Al zal De Plus de trui wel niet verdedigen.

Jumbo-Visma moest enkel Mitchelton-Scott nog voor zich dulden. "Ik heb wel de jongerentrui, maar er overheerst een ontgoocheld gevoel", vertelde De Plus in HNB. "Tijdens de tijdrit hadden we met de ploeg niet hetzelfde gevoel als dat we hadden tijdens de UAE Tour. Er waren te veel temposchommelingen. Toen we over de meet reden, zeiden we ook 'shit, dat zal niet genoeg zijn voor de zege'."

"Tot onze verbazing reden we echter dertig seconden sneller dan de rest. Nadien kwam spijtig genoeg Mitchelton-Scott er nog over", aldus de Ninovieter. Al is de jonge Belg wel blij dat kopman Primoz Roglic op amper 7 seconden van Adam Yates volgt in het klassement. "in de tijdrit is Primoz veel sterker dan Yates. We zijn dus nog steeds op schema waarom we naar hier kwamen, en dat is deze ronde winnen."

Jongerentrui

Zelf zal De Plus niet proberen om het jongerenklassement te winnen. "Deze jongerentrui is leuk, maar ik ga hem niet verdedigen. Ik ben hier om onze kopman Roglic aan de eindzege te helpen. Het voordeel is dat we in principe niet op kop moeten rijden, dat was in de UAE Tour wel anders. Dus misschien kan ik die trui, zonder er mijn best voor te doen, nog wel een paar dagen behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties