Nick Nuyens over zaak rond Wout Van Aert: "Wout wilde in 2019 gewoon al voor Jumbo koersen"
Redactie
| 45 reacties

Nick Nuyens staat stevig in zijn schoenen wat de zaak Wout Van Aert betreft

Nick Nuyens over zaak rond Wout Van Aert: "Wout wilde in 2019 gewoon al voor Jumbo koersen"
Foto: © photonews

Nick Nuyens was woensdagavond een opvallende gast in Extra Time Koers. Natuurlijk ging het ook over Wout Van Aert en zijn vroegtijdige vertrek bij de ploeg van Nuyens.

"De zaak is lopende in de rechtbank. In de tweede helft van oktober komt de zaak normaal voor", vertelt Nueyns. "Ik sta heel stevig in mijn schoenen. Ik kan er allemaal niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar. Je hebt rechten en plichten. Hij heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor 3 jaar getekend. Maar plots ging het allemaal sneller dan wij en Wout verwacht hadden op de weg. En dat contract stond in de weg."

Volgens de teammanager wilde Van Aert absoluut hogerop. "Als je de tijdlijn van het hele verhaal bekijkt, dan is het duidelijk dat Wout van Aert eigenlijk gewoon in 2019 al graag voor Jumbo wilde koersen. Plots kondigt hij aan dat hij in 2020 voor Jumbo zou gaan rijden, dat mag, maar hij had eerst nog een contract voor anderhalf seizoen. En hij wist ook dat wij nog een nieuwe hoofdsponsor moesten zoeken."

"Daar hing ons budget en onze licentie wel aan vast. Iets later kondigen wij de komst van Roompot aan en begint hij te roepen dat dat een domper is en dat hij toch niet meer voor ons wil rijden."

Verbeterd contract

Van Aert was ook niet te spreken over het feit dat er een mogelijke fusie met Aqua Blue Sport zou komen. "Hij was op de hoogte. Dan zijn we toch weer om de tafel gaan zitten en hebben we hem zelfs een verbeterd contract aangeboden voor 2019. Daarvoor hadden we ook onderhandeld over een contractverlenging. En een maand later is er plots niets goed meer aan ons team", klinkt het. 

In het kamp van Van Aert spreken ze over een vertrouwensbreuk. "Ik weet wat daar bedoeld wordt. De enige manier om voor Jumbo te rijden in 2019 was om het contract met ons te verbreken. Dus hij moest of een schadevergoeding betalen of een dringende reden creëren. En dat is gebeurd."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties