Peter Sagan liefst 4 kilo lichter: "Alleen door de crash van ploegmaats kon ik overleven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Peter Sagan liefst 4 kilo lichter: "Alleen door de crash van ploegmaats kon ik overleven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. De Slovaak was 6 dagen erg ziek en kwam dus ook met twijfels aan de start van Tirreno-Adriatico. En ook met 4 kilo minder lichaamsgewicht.

De Tirreno-Adriatico begon met een opdoffer voor BORA-hansgrohe, want Rafal Majka en Oscar Gatto kwamen dankzij een onoplettende toeschouwer zwaar ten val. Al was dat ook eigenlijk een gelukje voor Sagan zelf. "Omwille van die crash is het tempo gezakt en zo kon ik overleven", citeert HLN de ex-wereldkampioen. 

Maar Sagan heeft het niet makkelijk gehad. "Ik ben zes dagen in mijn kamer gebleven, ziek. En geen fiets gezien. Dinsdag heb ik drie uurtjes op het gemak gereden, dan was er de ploegentijdrit. En we zullen zien hoe het van hier verder gaat. Ik heb nu wedstrijdkilometers nodig", zegt hij. "Ik ben veel kwijtgespeeld omdat ik ziek ben geworden. Ik ben ook vier kilo lichter geworden."

'Lang voorjaar'

Sagan is echter niet bezorgd. "Ik ga nu een week koersen, dan is er Milaan-Sanremo, en dan is het nog een lang voorjaar. Misschien tot in Luik, dat weet ik nog niet. Dat is nog meer dan een maand. Er is nog veel tijd. Niemand wordt geklopt op de startlijn."

"Ik maak me nog geen zorgen, ook niet over Sanremo. Zelfs als je in topvorm bent, is het niet honderd procent zeker dat je een goede race rijdt. Ik wil graag winnen, maar er is geen druk. Tweehonderd coureurs, en maar één die kan winnen", besluit Sagan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties