Tom Dumoulin kan dopinggebruik van ex-ploegmaat niet begrijpen: "Ik voel me genaaid, ja"
Redactie
| 1 reacties

Tom Dumoulin kan dopinggebruik van Georg Preidler niet vatten

Tom Dumoulin kan dopinggebruik van ex-ploegmaat niet begrijpen: "Ik voel me genaaid, ja"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin kan het dopinggebruik van zijn Oostenrijkse ex-ploegmaat Georg Preidler absoluut niet begrijpen. De Nederlandse Giro-winnaar van 2017 is dan ook hard voor Preidler.

Ook Dumoulin schrok zich een hoedje. "Georg Preidler heeft jaren bij ons gereden", vertelt Dumoulin in gesprek met het AD. "Hij was erbij toen ik de Giro in 2017 reed. Het was een goede ploegmaat waar ik het echt goed mee kon vinden. Ik kan het gewoon niet begrijpen."

Genaaid

"Ik voel me genaaid, ja. Ik ben heel erg benieuwd hoe het de komende weken gaat lopen. Ik hoop met heel mijn hart dat er niet nog meer wielrenners zijn, maar als het er nu al twee zijn, zullen er nog meer zijn", aldus de Sunweb-kopman. 

Preidler vertelde dat hij zich dopeerde in zijn periode bij Groupama-FDJ. Al vindt Dumoulin het moeilijk om zo iemand nog te geloven. "Ik hoop dat hij bij ons clean was en dat hij niets gek heeft gedaan. Dat is het enige wat ik kan doen."

"Ik zat klaar om met mijn gsm een bericht te sturen naar Georg, want ik ben erg boos. Maar eigenlijk heeft het toch geen zin. Ik heb het dus toch niet gedaan. Hij zal nu wel in een heel slechte periode zitten, maar ik wil er eigenlijk niets mee te maken hebben", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties